مشکلات موجود نتیجه ناآشنایی مردم با کتاب است 
کد خبر: 4098532
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۸

مشکلات موجود نتیجه ناآشنایی مردم با کتاب است 

رئیس جهاددانشگاهی قم با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلاتی که در بخش فرهنگ و اجرا در کشور داریم نتیجه ناآشنایی مردم با کتاب است، گفت: متاسفانه دلبستگی و رجوع به کتاب حتی در بین دانشگاهیان نیز کم است و بیشترین زمانی که برای کتاب صرف می‌کنند محدود به کتاب‌های درسی است که کافی نیست.

محمد حیدری رئیس جهاددانشگاهی قمبه گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی قم، محمد حیدری، رییس جهاد دانشگاهی واحد استان قم در نشست انعقاد تفاهم‌نامه با جهاد دانشگاهی قم که روز گذشته 18 آبان‌ماه برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابداری با بیان اینکه اهمیت کتاب بر کسی پوشیده نیست، ابراز کرد: بسیاری از مشکلاتی که در بخش فرهنگ و اجرا در کشور داریم نتیجه ناآشنایی مردم با کتاب است.

وی با بیان اینکه از گذشته همواره عصاره علم، دانش و فرهنگ در کتاب جست‌وجو می‌شود، ادامه داد: متاسفانه دلبستگی و رجوع به کتاب حتی در بین دانشگاهیان نیز کم است و بیشترین زمانی که برای کتاب صرف می‌کنند محدود به کتاب‌های درسی است که کافی نیست.

وی با بیان اینکه  کتاب‌های جیبی یکی از راه‌هایی است که سایر کشورها از آن استفاده می‌کنند، اضافه کرد: حضور کتابخانه‌هایی که افراد در آن بتوانند به گفت‌وگو پیرامون موضوعات روز و کتاب بپردازند نقش موثری در ترویج کتاب و کتابخوانی دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی قم با اشاره به اینکه در کتابخانه‌ها باید سلایق مختلف مورد توجه قرار بگیرد، یادآور شد: آماده همکاری در زمینه گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی و نشر کتاب هستیم؛ زیرا یکی از علل مشکلاتی که وجود دارد به خاطر مهجور بودن کتاب در کشور است.

فضای فرهنگی شهر قم دچار کمبود و فقر است

مهدی توکلیان، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم، در ادامه اظهار کرد: نهاد کتابخانه‌ها خانواده‌ای بزرگ در سطح کشور است که ۳ هزار و ۷۰۰ کتابخانه دارد و  هفت هزار  و ۵۰۰ نیرو نیز در حال فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینکه ۲۱ تا ۲۸ آبان ماه هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار است، بیان کرد: ۲۴ آبان‌ماه به طور اختصاصی روز کتاب و کتابخوانی و کتابدار است که از همکاران برگزیده در حوزه‌های مختلف آموزشی، فرهنگی و کتابداری تقدیر می‌شود.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم با اشاره به اینکه رویکرد نهاد کتابخانه‌ها در مدیریت جدید مشارکت، هم افزایی و همدلی بیشتر با مراکز فرهنگی، دانشگاهی و آموزشی از معاونت‌های تخصصی ریاست جمهوری تا سایر سازمان‌ها و نهادها است، گفت: خوشبختانه در استان قم نیز از همراهی مسئولین فرهنگی و دغدغه‌مند بهره‌مند بودیم.

مهدی توکلیان، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم

توکلیان اظهار کرد: جهاد دانشگاهی قم نیز در این مسیر تعاملات بسیار خوبی داشته است و امیدواریم فواید و برکات تفاهم نامه‌ای که امروز منعقد شد برای جامعه نخبگانی، دانشجویان و شهروندان قم باشد.

وی با بیان اینکه استان قم ۲۴ کتابخانه دارد، اضافه کرد: بیست و پنجمین کتابخانه استان قم نیز تحت عنوان کتابخانه مرکزی در منطقه ۳ تجهیز شده است که بیش از ۴۰ خدمت در آن ارائه می‌شود.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قم ادامه داد: علیرغم چهره فرهنگی شهر قم و کثرت کتابخانه‌های تخصصی که در آن وجود دارد، اما در فضای فرهنگی دچار فقر و کمبود هستیم و با توجه به استانداردهای ایفلا به ۴۰ کتابخانه نیاز داریم.

وی اضافه کرد: امیدواریم با استفاده از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی قم به یک مشارکت خوبی برسیم و برکات آن به مردم برسد و بتوانیم در بالا بردن فرهنگ شهروندی و مدیریت شهری مؤثر باشیم.

بزرگترین سرمایه شهر قم، علم است

روح‌الله امراللهی، سخنگو و عضو شورای شهر قم، نیز در این نشست با بیان اینکه سرتاسر قرآن به اندیشیدن تاکید کرده است، عنوان کرد: کتابخانه مهم‌ترین مرکز اندیشیدن در شهر است و بزرگترین سرمایه شهر قم نیز علم است.

روح‌الله امراللهی، سخنگو و عضو شورای شهر قم 

وی گفت: رهبر معظم انقلاب تاکیدات فراوانی به کتاب و کتابخوانی کرده‌اند و اگر ما رهرو ایشان هستیم باید در همه زمینه ها پیرو ایشان باشیم.

انتهای پیام
captcha